Stacks Image 24
Boken Lærer på liv og død, er et samarbeid mellom Clemens Saers og Knut Lindh. Den forteller om livet til lærer og lektor Clemens Saers, fra tidlige år i Nederland, skolestart i Rotterdam, 16 års opplæring i Sverige og lærergjerningen i Aurland, Bergen og Oslo.
Boken forteller også om skyggesiden ved å være lærer.
Saers-saken har blitt et begrep. Hva skjedde egentlig? Hva skjedde i rettsapparatet når en viktig skolesak ble behandlet der?
Boken viser livet ikke bare bak fasaden på Oslo skolen, men også hvordan lærer hverdagen har endret seg over 50 år.
Saers har vært igjennom alle skolereformer fra Mønsterplanen 1974 til fullførings reformen i 2021. Denne boken bør alle som er opptatt av norsk skole ha. Den vil vekke til debatt lokalt som på landsbasis.
Betal inn kr. 349 til vipps konto min:
907 975 87 og du vil i løpet av uken få et signert eksemplar i din postkasse.
Stacks Image 28
Stacks Image 7
Den tidligere lektor og rektor tar et saftig oppgjør med voksenverdenens manglende evne og vilje til å veilede de unge og sette grenser. Norsk ungdom har fra 70-årene etter forfatterens mening blitt gjenstand for en dulling og degging uten sidestykke, og med Reform '94 og dens støttepilar Opplæringsloven fra 1998 er elevene blitt utrustet med et veritabelt panservern av rettigheter som gjør dem tilnærmet urørlige. I de siste kapitlene i boka gir Skjæveland oss god innsikt i saken rundt den brutale voldanvendelsen lektor Clemens Saers ble utsatt for av en elev ved Oslo Handelsgymnasium torsdag 15. mai 2014.